BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

torsdag 14. mai 2009

NKUL - Elevblogging: Praktiske eksempler

Av moava

Først presentasjon av moava. Se nettsiden. (Dette er bl annet tidligere skoleveven ?)

Alle elevene har samme type mal på loggen. Disse bloggene kommer ut ifra moava. Det er en lærer for en 7. klasse som presenterer opplegget. Jeg ser at hun bruker bloggen sin for å kommunisere ut til elevene, slik som vi kanskje gjør med LMS' en vår. Alle elevene kan gå inn på sidene til de andre elevene og også legge inn kommentarer her.
Det er skolen som har laget en mal for bloggene, og alle elevene har samme mal. De kan selv designe siden med farge og overskrift osv. Elevene får også bruke bloggen sin som noteringsverktøy i timene. De bruker også disse bloggene til å levere lekser gjennom.

Elevene har sagt at det er morsomt å ha en egen nettside. Det er praktisk når man skal gjøre prosjekter hjemme , -mange flere kommentarer.
Utfordringene for elevene var at de måtte oppdatere sidene ganske ofte (det er jo levende sider), at de ikke kunne skrive banneord, at man må være konstruktiv, gi gode tilbakemeldinger.

Elevene får beskjed om å bruke bloggen i mange sammenhenger. Det er ikke bare skoleting som det blir blogget om.

Dette er nok artig hvis en vil bruke blogg hos mindre elever. Fordelen her er at dette er ett "lukket" system. Det gjør at en ikke trenger å tenke personvern for mindre årige elever.

Så er det litt informasjon om moava. De har en del og lær side som er åpent for alle. Her er det en del ressurser som ligger der (tidligere 123skole, 4567 skole osv. ) Det finnes også moava tv.

0 kommentarer: